Logo Historisch Zoetermeer vrijdag 28 t/m zondag 30 september

De geschiedenis komt tot leven! Maak een tijdreis door je eigen stad Kaarten sponsoren!
FAQ

Vragen over het Festival Historisch Zoetermeer? Bekijk hier de veelgestelde vragen of stuur een mail naar info@historischzoetermeer.nl

Waar wordt het festival gehouden?
Het Festival Historisch Zoetermeer vindt plaats in het hart van de stad, op het Marktplein aan de Dobbeplas. Zowel op het Marktplein als op het Dobbe Eiland vind je historische markten en kampementen. Voor routeplanners is "Markt 10" het juiste adres.

Waar kan ik parkeren?
Parkeren kan in alle garages in het Stadshart Zoetermeer. Volg de borden P. Vanaf elke garage is het ongeveer 5 - 10 minuten lopen naar het festivalterrein.

Wanneer is het festival?
Het Festival Historisch Zoetermeer begint op vrijdag 28 september met de voorstelling DE SLAG BIJ ZOETERMEER op de Dobbeplas om 20.00 uur en om 21.30 uur. Op zaterdag is het festival geopend van 12.00 tot 22.00 uur en op zondag van 12.00 tot 18.00 uur. Het volledige programma vind je hier.

Is het festival echt gratis?
Ja, het festival is gratis te bezoeken. Ook alle voorstellingen, zoals DE SLAG BIJ ZOETERMEER, THE KNIGHTS OF CAMELOT, DE VOGELS VAN DE WILDERNIS en DE VLUCHT VAN DE VIKINGEN zijn gratis te bezoeken. Voor sommige onderdelen, zoals het boogschieten of het klassieke concert in de Oude Kerk, wordt een bijdrage gevraagd. Die kun je zien in het programma. We zijn wel heel blij met een vrijwillige bijdrage, die kun je geven door een kaart te sponsoren via deze website.

Is DE SLAG BIJ ZOETERMEER hetzelfde als het Festival Historisch Zoetermeer?
DE SLAG BIJ ZOETERMEER is een onderdeel van het festival. Op vrijdagavond begint het festival met het Geuzendiner, waarbij je in 16e eeuwse stijl kunt eten. Daarna is de eerste (gratis) voorstelling van DE SLAG BIJ ZOETERMEER op het water van de Dobbeplas.

Kan ik als standhouder/act meedoen aan het festival?
Voor 2018 zijn alle plaatsen inmiddels vergeven. Wil je in 2019 deel uitmaken van het festival? Stuur een mail naar onze marktmeester via sandy@historischzoetermeer.nl