Logo Historisch Zoetermeer vrijdag 28 t/m zondag 30 september

De geschiedenis komt tot leven! Maak een tijdreis door je eigen stad Kaarten sponsoren!
Kampementen

Ga op bezoek bij een van de kampementen op Historisch Zoetermeer. Hier leven en werken de mensen nog zoals in bijvoorbeeld de middeleeuwen. Of ze zijn volledig in de ban de van de steampunk!

Zwaard en Steen

De ridders van Zwaard en Steen rusten hier uit, wanneer ze niet aan het vechten zijn in de HABO GWW Arena! Maak kennis met de kracht van het zwaard.

Knights of Camelot
Bezoek de ridders van Knights of Camelot en hun paarden. Hier bereiden ze zich voor op de zware strijd die ze voeren tijdens het toernooi in de HABO GWW Arena.
 
Geldersche Maesvalleij
De Geldersche Maesvalleij is een groep re-enactors die samen in de Maesvalleij leven. Iedereen doet z'n eigen ding, maar we zijn wel afhankelijk van elkaar als bewoners van de valleij. Onze centrale luifels, de taveerne en keukentent voorzien ons in onze gezamenlijke behoeften; eten, drinken en gezelligheid.  Ze zijn gelegen aan ons marktplein wat het bruisende middelpunt is van onze valleij, met daaromheen een diversiteit aan handelaren, ambachten, entertainers en kinderanimatie.  Iedereen is welkom, of je nu woont in de valleij of op doortocht bent. Of je er werkt of alleen komt voor een van onze feesten.
 
Heeren van Altena
De Heeren van Altena is een groep die het vroegere 15e-eeuwse Altena als levende geschiedenis tentoonstellen. Behalve de verschillende ambachten die zij uitoefenen zullen zij ook hun krijgskunsten laten zien. Gekleed in het geel met rode zalmen betreden zij elk slagveld als ridders van Altena. Altijd al eens willen weten hoe een harnas werkt? Wat er gegeten werd in de middeleeuwen? Of hoe de dames toch zulke mooie jurken konden maken? Kom gerust langs en ze zullen je graag te woord staan en het demonstreren.
 

Creative Steampunk Connection is een samenwerking van "Homemade bij Tamara" en "Denmar Creations"
In hun kampement bieden zij een verkoopstand met handgemaakte sieraden, homedecoraties en modeaccessoires (www.homemadebijtamara.nl), worden er demonstraties gegeven op een authentieke naaimachine uit de vorige eeuw, kunnen kinderen gratis een geluksengeltje maken en bent u altijd welkom in hun kampement. 

Tijdens Historisch Zoetermeer is Creative Steampunk Connection uitgebreid met Gauwer Stelton, die samen met Dennis Schenkel zal gaan vuurspuwen, en Ellie van Doorn, van Grime en meer, waar kinderen zich kunnen laten schminken.

Prehistory Alive!
In het kampement van Prehistory Alive ga je terug naar de oertijd. De mensen woonden nog in simpele tenten of grotten en gebruikten alles uit de natuur om te overleven. Kom kijken hoe het werkt om vuur te maken met een ouderwetse tondeldoos, hoe je kleding maakt van huiden en wapens en gereedschap van steen.