Logo Historisch Zoetermeer zaterdag 30 en zondag 1 oktober 2017

De geschiedenis komt tot leven! Maak een tijdreis door je eigen stad Kaarten sponsoren!
Nieuws

Het laatste nieuws over Historisch Zoetermeer.

 • Met je klas naar ridder Willem!

  donderdag 3 augustus 2017 — Gratis met je klas op bezoek bij een echte ridder!

  Lees meer
 • Doe mee in het avondspektakel!

  woensdag 24 augustus 2016 — Heb je er altijd al van gedroomd om mee te doen in een geweldig spektakel? Dan is dit je kans!

  Lees meer
 • Repetities Kasteel Palensteyn begonnen

  maandag 17 augustus 2015 — Op maandag 17 augustus zijn de repetities van Kasteel Palensteyn begonnen. De liedjes die door componist Tjeerd de Haas geschreven zijn, klinken weer voor het eerst in 8 jaar. De cast is begonnen met het lezen van het volledige script en het instuderen van de liedjes. Iedereen is vol enthousiasme over deze geweldige voorstelling op het water. Kom je ook kijken? "Kasteel Palensteyn" is gratis te bezoeken tijdens het festival Historisch Zoetermeer.

  Lees meer
 • Breng de ridders terug naar Zoetermeer!

  donderdag 13 augustus 2015 — De ridders waren graag geziene gasten op Historisch Zoetermeer de eerste drie jaren, maar konden vorig jaar door de bezuinigingen op de subsidies niet meer komen. En natuurlijk werden ze enorm gemist. We kunnen natuurlijk niet het verhaal over Kasteel Palensteyn vertellen zonder ridders en daarom zetten we dit jaar alles op alles om ze terug te krijgen naar Zoetermeer. En dat kan alleen met jullie hulp. Elke bijdrage is welkom. Gezamenlijk kunnen we er voor zorgen dat jong en oud weer kan genieten van de ridders, die uitleg geven over het leven in de middeleeuwen en laten zien hoe er in die tijd gevochten werd tijdens de veldslag.

  Lees meer
 • Historisch Zoetermeer gaat door!

  vrijdag 31 juli 2015 — Festival Historisch Zoetermeer gaat door! Er is een compromis gesloten tussen Storytellers, Gemeente en Markt over de plaats van ons festival. Lees meer in dit artikel van het AD.

  Lees meer
 • Doe mee aan de kostuumwedstrijd en win een fotoshoot

  vrijdag 29 mei 2015

  Lees meer
 • Doe mee met AQUA, het spektakel op het water!

  donderdag 21 mei 2015

  Lees meer