Logo Historisch Zoetermeer vrijdag 28 t/m zondag 30 september

De geschiedenis komt tot leven! Maak een tijdreis door je eigen stad Kaarten sponsoren!

Doe mee in het avondspektakel!

woensdag 24 augustus 2016
Terug naar nieuwsoverzicht

De Vuurmeester van de Wildernis is de nieuwe spectaculaire avondvoorstelling die vier keer te zien is op Historisch Zoetermeer. Heb je er altijd al van gedroomd om mee te doen in een geweldig spektakel? Dan is dit je kans!

Het Verhaal

In De Vuurmeester reizen we af naar De Wildernis. In dit woeste stuk natuur in Holland arriveren rond 800 na Christus de eerste pioniers. Bij het Zoete Meer vestigen zij zich en begonnen voorzichtig met de ontginning van het land, het steken van het turf en het vissen op het meer. Het leven is kort en hard op deze plek, maar de pioniers maken er het beste van. Tot hun bestaan bedreigd wordt door krachten van buitenaf. De Roofridders van Zwieten bedreigen het dorp en hun aanvoerder Osgrim onderwerpt het gehele dorp aan zijn macht. Met zwarte magie en de dreiging van de mysterieuze Meerdraen, een menselijke draak. Addo en Willa, inwoners van het nieuwe dorp, laten het er niet bij zitten en gaan de strijd aan met Osgrim. Daarvoor roepen ze de hulp in van de mysterieuze Vuurmeester. Zal de Vuurmeester hun kant kiezen en het dorp verlossen van de Roofridders en de Meerdraen? Een spannende strijd rondom het Soete Meer barst los.

De Vuurmeester van de Wildernis een spectaculaire voorstelling die drie kwartier duurt en waarin spel, zang, dans, gevechten en effecten elkaar aflossen.

Wie zoeken we?
Voor De Vuurmeester zijn we op zoek naar:

Spelers
Ervaren acteurs (m/v) vanaf 16 jaar voor de verschillende spreekrollen

Ensemble/figuranten
Ervaren en onervaren acteurs (m/v) vanaf 14 jaar, die meespelen in verschillende scènes zonder individueel gesproken teksten. Het ensemble vormt het belangrijkste onderdeel van de voorstelling

Dansers
Ervaren dansers (m/v) vanaf 16 jaar voor de verschillende dansen. De dansers doen ook mee in de ensemblescènes

Zangers
Zeer ervaren zangers (m/v) vanaf 18 jaar voor een aantal zangnummers. De zangers maken geen deel uit van de ensemblescènes

Vechters
Acteurs/figuranten met ervaring in gevechtschoreografie (m/v) vanaf 18 jaar. De vechters doen ook mee in de ensemblescènes

Wanneer en waar?

Er wordt gerepeteerd volgens onderstaand schema. Daarnaast kunnen er voor acteurs, dansers, zangers en vechters losse repetities in overleg gepland worden op andere data.

MA

05 sept

20.00 uur

Repetitie

CKC

MA

12 sept

20.00 uur

Repetitie

CKC

MA

19 sept

20.00 uur

Repetitie

CKC

MA

26 sept

20.00 uur

Repetitie

CKC

DO

29 sept

20.00 uur

Repetitie

Marktplein

VR

30 sept

19.00 uur

Generale repetitie

Marktplein

ZA

01 okt

19.00 uur

Voorstelling I en II

Marktplein

ZO

02 okt

19.00 uur

Voorstelling III en IV

Marktplein

 

Hoe geef je je op?
Stuur een email met je gegevens naar audities@storytellers.nl. Je ontvangt dan automatisch een uitnodiging voor de eerste repetitie op maandag 5 september a.s.