Logo Historisch Zoetermeer vrijdag 28 t/m zondag 30 september

De geschiedenis komt tot leven! Maak een tijdreis door je eigen stad Kaarten sponsoren!
Zwaard & Steen: zwaardvechten
Wanneer
zaterdag om 12:30, 17:00, 15:00 en zondag om 12:30, 17:00, 15:00
Waar
Kampementen
Toegang
Gratis

Zwaard & Steen laat op spectaculaire wijze zien hoe er in de middeleeuwen gevochten werd. Tijdens hun demonstraties waan je je in de 15e eeuw en zie je hoe de ridders elkaar met het langzwaard, met dolk of zelfs worstelend te lijf gaan! In het Theater op het Plein gaan de ridders van Zwaard & Steen met elkaar het gevecht aan!

Sinds 2003 worden bij Zwaard & Steen Europese middeleeuwse krijgskunsten beoefend, in Nieuwegein en Rotterdam. Nu, in 2016, is Zwaard & Steen uitgegroeid tot een school die plek biedt aan meer dan 120 leerlingen, verspreid over Nieuwegein en Rotterdam.

Tijdens de lessen wordt er getraind in krijgskunsten met het Europese langzwaard, met dolk en worstelen. Onze basis hiervoor zijn manuscripten uit de 14e en 15e eeuw, die horen bij de Duitse traditie van meester Johannes Liechtenauer en zijn leerlingen. Naast de wekelijkse lessen verzorgen wij ook workshops en seminars in binnen- en buitenland! Zwaard & Steen is hiermee ook een ingang naar de steeds groter wordende internationale zwaardvechtgemeenschap en internationale toernooien.

Het beoefenen van Europese middeleeuwse krijgskunsten is een combinatie van sport, beweging en verdieping in de oude vechtstijlen. Een unieke ervaring waarbij het opdoen van kennis hand in hand gaat met het opbouwen van een goede conditie en zelfvertrouwen.

 

Ga terug naar het programma