Dit jaar treden er drie bands op op het Dobbe Eiland. Vanwege de coronamaatregelen zijn er rondom het podium vaste plekken. De toegang is uiteraard gratis.

Rain Dove 

12:00 - 13.30 uur - Dobbe Eiland

Rain Dove is een in 2019 opgericht akoestisch duo uit Delft bestaand uit Paula Devilée (zang) en René Meester (gitaar). Zij spelen op fijnzinnige en aansprekende wijze nummers uit de Engelse en Amerikaanse folk. De liedjes komen o.a. uit het repertoire van Joni Mitchell, Sandy Denny, Janis Ian, Bert Jansch en Paul Simon. 
De zang van Paula is gloedvol en doorvoeld. Haar stem heeft een mooi timbre wat in het repertoire prachtig tot zijn recht komt. Het gitaarspel van René is beheerst en doeltreffend. Mede door het gebruik van alternatieve stemmingen en fingerpicking krijgt de muziek de juiste sfeer.

Plunder

14:00 - 15.30 uur - Dobbe Eiland

Trek je dansbare pirate-boots aan en grijp je vrienden bij de kraag! Deze pirate-partyfolk band uit Leeuwarden maakt Nederlandstalige liedjes over zwarte schapen, het verlangen naar vrijheid en de zoektocht naar je innerlijke vuur. Plunder laat geen kans voorbijgaan om samen met het publiek een feestje te bouwen en zorgt daarmee altijd voor leven in de brouwerij. Met invloeden uit verschillende stijlen als Ierse folk, balkan, ska en klezmer, zet het vijftal een energiek en opzwepend eigen geluid neer. Elke plek die dit bijeengeraapte zootje schorem aandoet, wordt gegarandeerd geplunderd.

Kelten zonder Grenzen

16:00 - 17.30 uur - Dobbe Eiland

Vol energie, plezier en met een enorme passie voor muziek: het is moeilijk om hun aanstekelijke levenslust te weerstaan. Dit zijn de Kelten zonder Grenzen, een niet te missen balfolk band, met een heel eigen geluid. Met twee harpen, draailier en drums weten ze een bijzondere wereld te creëren.  Net als sprookjes kan hun muziek soms heel erg lief en vrolijk zijn, maar ook donker en onheilspellend…en alles daar tussen in! Ga met Coca en Lies mee op hun muzikale reizen en je kan er zeker van zijn dat het je niet onberoerd zal laten.