Eten en Drinken

Honger en dorst gekregen? Geen enkel probleem! Er zijn allerlei lekkere dingen te koop op de Markt. En op het Dobbe Eiland kun je terecht voor koffie, thee, fris, cider, bier en wijn!

Medieval catering

Medieval catering zorgt voor een ervaringrijke manier van eten en drinken die je terug brengen in de middeleeuwen.

De gerechten zijn allemaal gebaseerd op originele recepten uit kookboeken die bewaard zijn gebleven uit de periode 1000-1700. Laat je verrassen en kom smullen!

Viking voer

Eet zoals de vikingen van weleer en geniet van heerlijke, ambachtelijke gerookte zalm, visstoofpot en natuurlijk de enige echte visjerky in de smaken kabeljauw en inktvis!

The Fudge Factory

Al onze traditionele Fudge, nougat en truffels worden met de hand gemaakt. Het bereidingsproces neemt heel wat tijd en moeite in beslag.
Het maken van Fudge is geen machinewerk maar mensenwerk. Dat proef je.

De Fudge smelt op je tong en bezorgt je een geniet momentje. Kom je bij ons proeven?

Kurtoskalacs Schoorsteenbrood

Kürtőskalács/schoorsteenbrood is een zoete brood snack in diverse smaken van onze houtskool bbq. Om te eten of samen te delen en "vers bereid" in onze middeleeuwse kürtőskalács stand.

Tot ziens in - talalkozunk - ne vaden inauntru Historisch Zoetermeer.

Restaurant Puurr aan de Dobbe

Even weg uit de drukte van het festival? Kies een mooie tafel binnen of op het terras bij restaurant Puurr aan de Dobbe. Hier kun je van de kaart heerlijke gerechten bestellen, van een hamburger tot een slibtong. 

Sticky Pirates

Tasty treasures like no other! Op een historisch festival kan lekker eten natuurlijk niet ontbreken, daarom staan de Sticky Pirates op onze markt!

Met diverse lekkernijen zoals  poffertjes,potato twister en slush parrot en Wodans met heerlijke handgemaakte curryworst. Er zijn voldoende glutenvrije en vegetarische opties beschikbaar!

Historisch Zoetermeer wordt mede mogelijk gemaakt door: